Priznané trámy v podhľade zo sadrokartónu

Úspešná realizácia projektu rekonštrukcie priznaných trámov

Veľmi nás poteší, keď nám náš zákazník pošle fotografie z úspešnej realizácie svojho projektu, na ktorom sme mohli spolupracovať aj my. Tieto fotografie sú zo stavby v obci Belá, kde sa rekonštruoval tradičný rodinný dom postavený zhruba okolo roku 1950. Požiadavka bola, aby boli pôvodné priznané trámy zachované, viditeľné a s veľkým dôrazom na detail zrealizované spoje sadrokartónu k týmto trámom. Pri rekonštrukcií podobných, starších tradičných domov, je nevyhnutné previesť realizáciu opatrne a čo najpresnejšie, aby sa tak vyhlo prípadnému poškodeniu.

Realizácia projektu pomocou tieňovej špáry so šírkou 6 mm

My sme navrhli použitie profilu s tieňovou špárou šírky 6 mm a toto bolo akceptované. Na fotografiách je viditeľný priebeh aplikácie profilu od jeho upevnenia až po upevnenia na sadrokartón a následné prestierkovanie. Priznané trámy tak ostali neporušené a vizualizácia celého podkrovia vyzerá fantasticky.

Kontrast tmavých trámov s bielymi plochami sadrokartónu je podčiarknutý viditeľnými líniami tieňovej špáry v spojoch sadrokartónu a trámov. Sme spokojní, že investor, aj za cenu vyššej pracnosti na realizácii sadrokartónu, zvolil toto riešenie. Odmenou za túto realizáciu je jeho spokojnosť z výsledného efektu, ale najmä dielo, ktoré je bez porúch a nežiadúcich prasklín.

Ak máte v pláne podobnú rekonštrukciu a potrebujete poradiť, neváhajte nás kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

4 Comments on “Priznané trámy v podhľade zo sadrokartónu”

  1. Dobry den prajem
    Aky typ ukoncivacieho profilu na sadrokarton by ste mi odporucili do podhladu medzi priznane tramy
    Dakujem

  2. Dobry den,

    Mate prosim Vas postup, fotografie, odporucania ako urobit konstrukciu pre sadrokarton medzi priznane tramy?
    Dakujem

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *