Nesprávne oplechovanie vikiera

Oplechovanie vikiera

Nesprávne oplechovanie vikiera pomocou farmárskych skrutiek

Náš zákazník sa s nami podelil s jednou skúsenosťou pri oprave oplechovania vikiera. Predchádzajúca firma sa vyznamenala a zrealizovala oplechovanie vikiera v rozpore s akýmikoľvek zásadami montáže plechovej krytiny.

Oplechovanie vikiera po oprave svetlíkov

Klampiari opravili vikiere pokládkou falcovanej krytiny  na streche vikieru a jeho oplechovanie bolo tiež realizované fasádnymi kazetami z falcovanej krytiny. Je to veľmi efektívny spôsob ako takéto konštrukcie realizovať a najmä v  kombinácii skladanej krytiny.

 

 

Pozrite sa na pôvodný stav svetlíkov. Použitie farmárskych skrutiek je v niektorých prípadoch neprípustné použiť. A to najmä pri montáži pohľadových klampiarskych prvkov. Aj nezainteresovaný dokáže zhodnotiť, že uvedená montáž bola nesprávna a pre investora to boli vyhodené peniaze. Musel zaplatiť montáž dvom firmám. Jednej pri realizácii strechy objektu a druhý krát pri reklamácii a oprave týchto vikierov.

Stav pred príchodom klampiarov

Chcel by som týmto vyzvať všetkých realizátorov stavieb, aby kládli veľký dôraz na kvalitu klampiarskych prác a výberov vhodných subdodávateľov. Iba tak dokážete zabrániť zbytočným reklamáciám a poškodeniu svojej reputácie.

Vyberte si najmä také firmy, ktoré majú nasledovné strojové vybavenie:

Elektrický profilovací stroj JOUANEL PROBAC CPRO – 1053 -… (marcus.sk)

Zatvárač falcu FLITZER (marcus.sk)

Odvíjač zvitkov 1250 mm šírka zvitku 1250 mm (marcus.sk)

 

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *