Ochrana tepelnej izolácie bez tepelných mostov

Zakladacia lišta bez tepelnych mostov

Ochrana tepelnej izolácie a zateplenie objektu je nevyhnutnosťou na získanie energetického certifikátu a ušetrenie nákladov za tepelné úniky. Fasáda je vizitkou každého rodinného domu a preto je nevyhnutné venovať veľa času na vyriešenie všetkých detailov. Ak sa tieto detaily zanedbajú, hrozí riziko poškodenia fasády poveternostnými vplyvmi v budúcnosti. Keď je na objekte hrúbka tepelnej izolácie 200 mm a viac, jej plánovanie je o to dôležitejšie.

Celé zateplenie začína zakladacou lištou, ktorá oddeľuje styrodur od polystyrénu. Táto lišta má za úlohu oddeliť tieto rozličné tepelnoizolačné materiály a taktiež ich ochraňovať pred poveternostnými vplyvmi. Pri použití hliníkovej lišty vzniká tepelný most, ktorý sa mnohým projektantom nepozdáva a práve preto vyhľadávajú alternatívne riešenia. Najhorším riešením je nepoužiť žiadnej zakladacej lišty, pretože vďaka jej absencií môžu v čase vznikať rôzne defekty na fasáde z dôvodu postupu vzlínajúcej zrážkovej vody.

PVC zakladacia lišta

Naším riešením je použitie zakladacej lišty z PVC, ktorá sa jednoducho len zastrčí medzi styrodur a polystyrén. Vytvoríte odkvapový nos, ktorý slúži aj ako vodiaca lišta pri nanášaní jednotlivých vrstiev fasády. Ochrana tepelnej izolácie je v prípade použitia tohto spôsobu aplikovaná.

V prípade, že sa potrebujete poradiť ohľadom realizácie vášho projektu, neváhajte nás kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *