Použite profily PROTEKTOR na prevetrávanej fasáde z FUNDERMAX-u

Ďalšia reportáž pozostáva z krátkej galérie fotiek pri realázcii prevetrávanej fasády rekonštrukcie a novostavby polyfunkčného objektu v Žiline.

Každý, kto nepozná spôsobo tvorby a kotvenia roštu prevetrávanej fasády, odporúčam prezrieť si zopár fotiek z tejto stavby. Na jednej strane je montáž roštu a tepelnej izolácie zrealizovaná správne. Na strane druhej pri montáži dosiek neboli použité žiadne pomocné profily a tak efekt fasády stráca. Vonkajšie rohy sú nerovné, na vonkajších hranách je vidieť hnedú štruktúru dosky. Zabránili by tomu použítím vonkajších rohov, napríklad od firmy PROTEKTOR. Chýbajú taktiež špárové profily v oblasti prízemia. To nepôsobí pekne, keď na tmavej fasáde svietia svetlé prvky podkladného roštu.

Dôležitoiu kapitolou každej prevetrávanej fasády je prevetrávanie. Z toho vyplýva aj názov fasády. A aj tu som zaznamenal nesprávne použitie, alebo lepšie žiadne použitie prevetrávacích L-profilov v oblastiach prekladov. To je dôležité, inak nevzniká požadovaný komínový efekt.

všetky potrebné profily nájdete na našej stránke v sekcii prevetrávaná fasáda.

 

 

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *