Rezačky polystyrénu

Rezačky polystyrénu

Pri práci s polystyrénom je mnoho dôvodov, prečo radšej rezať polystyrén pomocou rezačky polystyrénu. Medzi najväčšie výhody použitia rezačky pri práci s polystyrénom patrí vytvorenie presného rezu a minimalizovanie odpadu na stavbe.

Rezačky tvaru C

Presnosť závisí od typu rezačky, ale aj od hrúbky polystyrénu. Veľmi obľúbené sú tie najjednoduchšie, ktoré majú tvar C a sú spojené odporovým drôtom. Na trhu je mnoho variácií rezačiek tohto druhu, no uprednostnil by som verziu od známeho výrobcu POWERCUT.

Ručná rezačka polystyrénu od výrobcu POWERCUT

Rezanie pomocou horúceho drôtu zabezpečuje hladké rezanie polystyrénu bez vzniku odpadu v podobe polystyrénových guličiek. Celú špecifikáciu tejto rezačky môžete nájsť tu.

Rezačka polystyrénu POWERCUT XXL

Praktická pomôcka pre rýchle rezanie polystyrénových izolačných dosiek. Jednoduché uchytenie drôtu umožňuje za niekoľko sekúnd vymeniť drôt bez ďalších nástrojov. Viac o tejto rezačke sa môžete dozvedieť na nasledujúcom odkaze.

 

Drážkovačky a vykružovačky

Pre kúrenárov odporúčame použitie drážkovačky a vykružovačky do polystyrénu. Ak potrebujete mať rezačku, ktorá má vymeniteľné nástroje na rezanie drážkovačky a vykružovačky sú ako stvorené pre Vás. Tie je možné použiť aj na rezanie otvorov v polystyréne aj vymieňat tieto nástroje:

  • rezací hrot,
  • yykružovanie,
  • drážkovanie.

V našom internetovom obchode nájdete rezačku polystyrénu, ktorá je ideálna na tvorbu otvorov v polystyréne. Pomocou tejto rezačky môžete vytvárať ľahký, čistý rez bez tvorenia polystyrénových guličiek na polystyrénovom panely a nadbytočného prachu. Dĺžka čepele je 200 mm a maximálny príkon je 190 W. Tento produkt má CE certifikáciu a dodáva sa s plastovým puzdrom vrátane čepele 200 mm, kovovou kefou a fixačným kľúčom.

Vyrezávanie na parapety

 

 

Spádové kliny

Ak sa zaoberáte izolačnými prácami, prípadne robíte ploché strechy určite Vám môžeme odporučiť verziu polystyrénovej rezačky, kde je možné vyrábať aj spádové kliny.  Pri tejto verzií je potrebné preveriť, aké možnosti a spôsoby merania má rezačka. Nevýhodou rezačky tohto typu je vyššia cena, no výhodou je to presnejšie delenie. Maximálna hĺbka rezu je 300 mm a maximálna šírka rezu je 1280 mm.

Rezačky polystyrénu
Rezačka polystyrénu s možnosťou výroby spádových klinov

 

Ak Vás tento článok zaujal, budeme radi ak nás budete kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *