Záveterné lišty a odkvapové rímsy

Strecha patrí k najdôležitejšej konštrukcii na rodinnom dome a nemalou mierou prispieva k celkovému výzoru Vášho domu. Krytina je jedna vec a detaily na streche sú druhá vec. Práve spôsob oplechovaní a ríms a záveterných líšt vám napovie, aký remeselník strechu realizoval. Použitie klampiarskych prvkov je náročná práca a mnohí klampiari tieto detaily neradi realizujú. O to viac je dobré, keď sa s klampiarmi dohodnete a vyžiadate si kvalitné detaily. Realizácia detailov použitím tex skrutiek je zlá voľba, pretože pri tomto spôsobe sú záveterné lišty pokrútené, vlnia sa a znižuje výsledný efekt.

Spôsoby oplechovania záveterných líšt a odkvapových ríms

Keď je rímsa zrealizovaná z fasádnych kaziet v miestach odkvapového systému, môžete si byť istý, že máte na dome dokonalý detail.  Ak je rímsa z dreva alebo zo silikátovej omietky, dažďová voda, ktorá tečie do odkvapového systému na túto rímsu odkvapkáva a poškodzuje ju. Ak je rímsa fasádnej kazety z hliníka,  je nenasiakavá, vodotesná a nekoroduje. Práve toto je najdôležitejší argument prečo sa rozhodnúť práve pre tento detail. Porozprávajte sa s klampiarmi o tom a zrealizujte si tento detail aj vy. Budeme radi, ak si pozriete si dole uvedené obrázky z úspešne realizovaných projektov a necháte sa nimi inšpirovať.

Okrem uvedených obrázkov nás môžete nájsť aj na sociálnej sieti Facebook, kde sa taktiež venujeme prezentácií  Vašich úspešných stavebných projektov.

Verím, že sa Vám tento článok páčil a budeme radi ak nás budete aj naďalej kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *