Detaily zateplenia objektu v Námestove

Nasledujúci článok sa zameriava na detaily zateplenia objektu v meste Námestovo. Našim cieľom bolo prispieť k správnemu riešeniu detailov v oblasti napojenia kamenného obkladu k odkvapovému chodníku a upevnenia nopovej fólie. Práve tento detail býva častokrát podceňovaný a nopová fólia sa odkryje a neplní svoju ochrannú, ale aj drenážnu funkciu. Pri prechodoch odtieňov sa použil vonkajší rohový profil s nosom. Jeho tvar sa ukázal ako veľmi vhodný a vďaka nemu sú prechody medzi bielou a šedou štruktúrou fasády ohraničené rovnými líniami vytvorené priamo trčiacim nosom. Bez použitia tohto profilu by boli vonkajšie rohy zubaté a celá realizácia zateplenia by bola spravená nesprávnym spôsobom.

Použitie profilov potrebných pri zatepľovaní

Pri zateplení sú dôležité napojenia klampiarskych prvkov k silikátovej omietke. Našim návrhom bolo použitie ukončovacieho profilu pri oplechovaní, čím vznikol vodotesný spoj klampiarskych prvkov bez použitia silikónového tmelu. Na detaily zateplenia spomínaného objektu sa použili nasledovné profily:

Celkový výsledok, ktorý vznikol aj vďaka použitiu spomínaných profilov si môžete pozrieť v dole uvedenej obrázkovej galérii.

 

Ak Vás realizácia tohto projektu zaujala a pri realizácií svojich projektoch sa stretávate s podobným typom problémov, alebo máte akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *