Zateplenie obvodovej steny z interiéru

zateplenie obvodovej steny

V tomto článku Vám chceme priblížiť spôsob, ako zatepliť obvodovú stenu z interiéru a to suchým procesom. Použitie tohto spôsobu zateplenia bude mať za následok nielen zlepšenie tepelnoizolačných vlastnosti obvodovej steny, ale najmä jej akustické vlastnosti. Zateplenie obvodovej steny použitím sadrokartónu Vám garantuje hladké steny v interiéri a jednoduchšiu realizáciu nasledovných prác.

V nasledujúcej obrázkovej galérií môžete nájsť viac informácií o:

  • spôsob ukotvenia profilov na obvodovú stenu,
  • vzorový priečny rez zateplenou stenou,
  • riešenie detailov takejto steny.

Pre lepšie pochopenie zlepšenia tepelnoizolačných a akustických vlastností boli do článku pridané aj nasledujúce porovnávania.

Údaje zlepšenia tepelnoizolačných vlastností obvodovej steny
Zlepšenie akustický vlastností vnútornej steny

 

Uvedené skutočnosti by mali zohľadniť projektanti pri návrhu týchto konštrukcií. Jedno je zrejmé, že toto riešenie ocenia investori najmä pri rekonštrukcii historických objektov. Úplne sa zabráni možnosti použitia zateplenia obvodovej steny z exteriéru, čím sa zachráni mnohokrát historická funkcia objektu. „Zatepľovacie loby“ už ani nehľadá iné spôsoby zateplenia a tým zníženie tepelnej náročnosti objektov, čo je určite škoda. Nech toto riešenie pomôže zachrániť veľké množstvo remeselne spracovaných vonkajších fasád.y

Ak Vám zateplenie obvodovej steny z interiéru nie je pri Vašich realizáciách projektov neznáme, navštívte náš internetový obchod a pozrite si naše náradie na montáž sadrokartónu.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *