Zaujímavé realizácie prevetrávaných fasád

Realizácie prevetrávaných fasád

Prevetrávaná fasáda z cemento-vláknitých fasádnych dosiek SWISSPEARL patria k tým, ktoré architekti vo Švajčiarsku, ale už aj na Slovensku, veľmi obľubujú. Dosky sú pevné a presné, čo oceňujú najmä montážnici realizácie prevetrávaných fasád.

Veľmi oceňujeme nasledujúci objekt, na ktorom boli použité tieto dosky a kombinujú nieleny farby, ale aj materiály na fasáde. Realizácie prevetrávaných fasád, ktoré kombinujú farby a materiály nie sú homogénne, ale tvora viac farbený rast dosiek s efektnou kombináciou falcovanej krytiny a oplechovania záveterných líšt. Na prízemní je použitý kvalitný kamenný obklad. Viac si môžete pozrieť priamo na stránke distribútora na Slovensko.

PAMÄTNÝ DOM SEAMUSA HEANEYHO, BELLAGHY, ÍRSKO

Ďalším zaujímavým objektom je rekonštrukcia RTVS v Košiciach. Architekti sa inšpirovali centrom Wallis Annenberg v Kalifornii publikovaným v časopise Swisspearl Magazine 21. Fasáda centrálnej vysielacej miestnosti je obložená šikmo rezanými panelmi Swisspearl s odstupňovanou šírkou medzery.

RTVS KOŠICE, SLOVENSKO

Okrem dosiek SWISSPEARL sú na trhu aj iné typy dosiek, preto pre inšpiráciu si pozrite aj galériu montáže dosiek na objekte v Ružomberku.

 

Popularita fasádnych dosiek je viditeľná aj rôznych polyfunkčných objektoch. Zaujímavosťou je, že realizátor nahradil metalickú fasádnu doskami z cementovlákna a ošetril ich tenkovrstvou omietkou s požadovaným odtieňom. Fantázii sa ani pri takýchto objektoch nebráni. Práve naopak. Je vítaná, len potrebné vždy poznať aj životnosť všetkých použitých materiálov a klásť dôraz na bezúdržbové materiály.

 

Ostatné zaujímavé nápady a návrhy pri realizácii prevetrávaných fasád nájdete v našej publikácii, ktorú si zadarmo môžete stiahnuť na nasledujúcom odkaze: Prevetravane fasady 2019 BLOG.pdf (marcus.sk)

Budeme radi, ak nás v prípade akýchkoľvek otázok budete kontaktovať. Radi Vám poradíme a ešte viac sa poteším spätnej väzbe od Vás, napríklad vo forme fotografie vašej čerstvo zrealizovanej fasády. To by mohlo byť inšpirujúce aj pre ostatných fanúšikov prevetrávaných fasád.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *