Ukončenie sadrokartónu pri presklených stenách

Presklene steny

Moderné rodinné domy s veľkými presklenými plochami vytvárajú vyššie nároky na napojenie sadrokartónu k rámom týchto okien. Mnohí architekti vyžadujú, aby rámy týchto okien boli zapustené v konštrukcii sadrokartónov a tým vytvorili jedinečný efekt kontaktu s exteriérom. Ukončenie sadrokartónu takýmto spôsobom je však náročná úloha pre realizátora. Vyžaduje veľmi skúseného remeselníka, ktorý sa popasuje s detailom tak, aby neznehodnotil rám okna  a aby bola línia pri okne čistá.

Realizácia ukončenia sadrokartónu pri presklených stenách

Riešením je realizovať ukončenie sadrokartónu pomocou ukončovacieho profilu s krycou lištou PROTEKTOR. Profil sa osadí do sadrokartónu pomocou sponkovačky, aby ukončil konštrukciu tam, kde je to potrebné a následne sa opracuje finálnou stierkou. Po prebrúsení a namaľovaní všetkých plôch, vyberie sa krycia lišta. Tým získate čisté línie pozdĺž každého rámu okna.

Spomínaný ukončovací profil disponuje vysúvateľnou krycou lištou pre aplikáciu v sadrokartóne. S- forma profilu poskytuje pružné spojenie s použitými konštrukčnými prvkami profilu. Ukončovací profil s krycou lištou od výrobcu PROTEKTOR je vyrobený z PVC materiálu a dodávaný v bielej farbe.

Napojenie sadrokartónu k rámom veľkých presklených plôch je naozaj náročná úloha, no výsledný efekt z estetického, ale aj funkčného hľadiska určite stojí zato. Ak aj Vy rozmýšľate nad podobnou realizáciou Vášho projektu neváhajte nás kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *