Benátsky štuk v s LED svietidlami v schodniciach

Benátsky štuk na schodisku a led podsvietenie patrí veľmi zaujímavé prvky a doplnky interiéru. Pri aplikáciu uvedeného prvky je potrebná spolupráca s elektrikárom, interiérovým dizajnérom a následne aj aplikátorom benátskeho štuku. Práve tento spôsob je veľmi dobrou  alternatívou voči drahým vliesovým tapetám, ktoré vyžadujú kvalitný a hladký podklad. To býva problémom, na ktorý sa často zabúda. Naopak pri aplikácii benátskeho štuku je jeho aplikácia jednoduchšia vďaka remeselnému spracovaniu sú aj menšie nerovnosti investormi odpúšťané. Čo ale nebýva odpúšťané a na čo je potrebné dávať pozor je ukončenie jendnotlivých plôch benátskeko štuku.

  • vnútorné rohy
  • prechod medzi materiálmi drevo – štuk
  • ukončenie benátskeho štuku k drevu
  • vonkajšie rohy

Aj tu platí, že podklad musí byť rovný a práve tieto detaily musia byť pekne spracované a zapracované.  Štukatér musí jednotlivé plochy ukončiť ukončovacím tapetových profilov protektor a zapracovať ich najlepšie tmelmi semin. Tie garantujú dobru spracovateľnosť a  prípadné ľahšie prebrúsenie týchto plôch pred samotnou aplikáciou benátskeho štuku. Tieto profily plnia aj funkcie zakrývaciu, kde ľahko nalepíte kryciu fóliu alebo krepovú pásku, ktorá zabráni zašpineniu pripadne poškodeniu materiálov. Nik predsa nechce, aby kvalita tohto zaujímavého interiérového efektu bola znížená nepeknými prechodmi medzi  jednotlivými materiálmi.

 

Schému a spôsob aplikácie nájdete v doleuvedenom obrázku. Každá plocha je ukončená

  • vnútorný roh schodiskového stupňa so stenou
  • ukončenie schodiskového stupňa k drevenej schodnici
  • ukončenie steny k drevenej schodnici, ktorá bola montovaná pred aplikáciou benátskeho štuku
benatsky-stuk-a-kombinacia-led-svietidiel
Benátsky štuk v kombinácii s LED svietidlami umiestnenými v schodniciach

Štukatér by mal použiť jednoduché pomôcky, ktoré je možné zakúpiť v dobrých stavebninách.

Použité profily a náradie

Budem rád, ak vaše podnety a skúsenosti prípadne iné referncie, nám pošlete emailom alebo priamo vložením komentára k tomuto článku.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *