Chyby pri pokládke plechovej krytiny z panelov RETRO 38

Clip Retro Panel

Rekonštrukcia strechy z plechová krytiny

Nie som rád, že uverejňujem tento článok, ale je potrebné publikovať aj takéto nesprávne realizácie, aby sa prípadní individuálni stavebníci vyhli chybám pri preberaní strechy od rôznych nekvalifikovaných firiem. Na rekonštrukcii strechy rodinného domu na Orave sa podieľala firma, ktorá svoju prácu zrealizovala a trestuhodne dostala zaplatené a pri reklamovaní nekvalitnej práce je nemožné ich kontaktovať. Poučme sa u týchto chýb iných a v ďalších riadkoch popíšem zásadné fatálne chyby z realizácie plechovej krytiny.

Aká bola použitá krytina?

Na strechu bola namontovaná plechová krytina typu Nailstrip, ktorý realizujú stroje Schlebach alebo NTC. U nás sú známe pod  označením CLIP alebo RETRO. Výhodou tohto systému je jednoduchá montáže bez potrebných veľkých profilovacích strojov. Nevýhodu je veľmi ľahká zlá realizácia detailov pri komínoch, strešných oknách  prípadne pri výskyte pultových svetlíkov. Všetky  musia realizátori remeselne zvládnuť. Žiaľ  pri doleuvedených fotografiách je zrejmé, čo je nesprávne a na čo si naozaj je potrebné dať pozor.

  • nesprávne realizovaný prechod zo strechy na pultovú strechu na vikieri
  • oplechovanie komína bolo realizované bez potrebného oplechovania a prípadných poistných pások
  • napojenie strešného okna na krytiu bolo ukotvené pomocou farmárskych skrutiek
  • hrebeň strechy kotvený taktiež farmárskymi skrutkami, ktorými bol poškodený

 

Galéria

Prehľad detailov, kde uvidíte ako sa pred nesprávnou realizáciou strechy máte vyvarovať.

 

Ak plánujete realizovať rekonštrukciu strechy napíšte nám a môžeme Vás nasmerovať na správne riešenia prípadne odporučiť správne realizáčné firmy.

 

 

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *