Drevenička pri hlavnej ceste

Pri mojich potulkách za zákazníkmi som objavil zaujímavú dreveničku pri hlavnej ceste v obci na severe Slovenska.  Tvar strechy kopíruje tvar polvalbových striech, ktoré sa budovali práve v tejto oblasti začiatkom dvadsiateho storočia.  Pre mňa to pôsobí aj ako zaujímavá inšpirácia a budem rád, ak podobných objektov vznikne viac pretože práve tento odkaz „drevených našich starých otcov“ by mal v architektúre dediny byť zachovaný.

Určite postaviť takýto domček nie je lacná záležitosť a nájsť tesára, ktorý má voľné kapacity a chuť pustiť sa do niečoho podobného, tých tiež veľa nebude. Len zanietenie  a vášeň pre tento typ stavieb môže byť „palivom“ na realizáciu niečoho podobného.

V priloženej galérii je zopár časozberných fotiek, ktoré som urobil, keď som prechádzal okolo tejto dreveničky. Rástla pomaly a doknca ešte ani dnes nie je dokončená. VEď posúďte sami podľa priložených fotografií.

Galéria

Ak by sa vám nepodarilo zohnať partiu, ktorá takéto práce realizuje, môžete sa na to pripraviť aspoň kúpov tradičného tesárskeho náradia, preštudovať si zopár zaujímavých publikácií a verím, že stavbu zrealizujete. Prikladám zopár tipov  spomínaného náradia.

Náš tip na tradičné tesárske náradie

Tradičné náradie je podmienkou realizácie každej atypickej stavby. V dobe CNC technológií je to o to cennejšie také náradie mať a vedieť s ním pracovať. Nájdete aj vy doma v dielni takéto tesárske náradie?

 

Ak podobnú zaujímavú stavbu nájdete, nechajte nám tip v komentári, budem rád.

 

Marcus

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *