Tvarovanie pri odkvape – kliešte a pomôcky

Radi by sme Vám predstavili kliešte na tvarovanie pri odkvape. Veľmi dôležitý detail pri falcovanej streche je ukončenie falcu pri odkvape. Každý vyučený klampiar ho pozná, no v praxi sa tento detail veľmi často zanedbáva najmä preto, lebo sa jedná o časovo náročnú prácu. Ukončenie falcu pri odkvape si treba najskôr nakresliť na predfalcovaný pás a následne vystrihnúť. Tí, ktorí nemajú šablónu a ani kruhové kliešte, nemajú chuť sa s týmto detailom zapodievať a nechajú to jednoducho tak.

Falcovacie kliešte a falcovacie kladivko

Vhodnou pomôckou na ukončenie falcu pri odkvape  sú kliešte na tvarovanie pri odkvape. Tieto kliešte jednak spoja pásy dokopy, ale taktiež  slúžia ako šablóna.  Okrem týchto klieští je vhodné použiť taktiež aj miniatúrnu kovadlinku. Prenesením buď skoseného, alebo zaobleného tvaru, si daný tvar jednoducho vystrihnete a falcovacím kladivkom spolu s  úderom po kovadlinke si vytvoríte požadovaný detail. Falcovacie kliešte a falcovacie kladivko si viete objednať z pohodlia Vášho domova priamo tu.

Nástroj pre vystrihovanie oblúčika pri odkvape

Tento nástroj je ideálnym riešením pri vystrihovaní oblúčika pri odkvape. Upevnenie nástroja  je možné priamo na pracovný stôl v dielni a nie je potrebné predchádzajúce ohýbanie z profilovaných panelov alebo kaziet. Viac informácií o tomto produkte nájdete tu.

Nástroj pre vystrihovanie oblúčika pri odkvape

Rozmery vystrihovacieho nástroja sú 225 x 255 x 56 mm a vieme ním vystrihovať oblúčiky pri odkvape s prekrývajúcim sa plechom s maximálnou hrúbkou rezu:

  • hliník do 0,8 mm
  • meď do 0,8 mm
  • uginox do 0,5 mm
  • galv. do 0,7 mm.

Vystrihovanie oblúčika pri odkvape na falcovanej streche – video.

Porozmýšľajte, či Vám práve tieto kliešte a pomôcky tvarovania plechu pri odkvape pri Vašej práci nechýbajú a neváhajte nás kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *