Nesprávna rekonštrukcia strechy z kanadského šindľa

Nesprávna rekošntrukcia strechy z kanadského šindľa 3

Nesprávna rekonštrukcia strechy z kanadského šindľa

Informácie o objekte

Vyhnime sa lacným riešeniam ako rýchlo opraviť strechu z kanadského šindľa a tak uspokojiť aj keď s nesprávnou rekonštrukciou. Ak tečie strecha z kanadského šindľa je nevyhnutné krytinu vrátane debnenia odstrániť a následne vybudovať novú konštrukciu strešného plášťa s odvetrávaním.  Tým, že strecha zatekala istý čas nevzvratne spôsobila procesy hniloby a plesnutia v streche, ale poškodila tepelnú izoláciu, čo je proti akýmkoľvek hygienickým zásadám zdravého bývania.

Pre ilustráciu Vam prinášam obrázky z rekonštrukcie strechy, kde všetko hore spomínané, nebolo brané do úvahy, čo je obrovská škoda. Čo je zrejmé z uvedených obrázkov?

  • pôvodná tepelná izolácia ostala zabudovaná v strešnom plášti
  • vôbec nebola vymenená paroprienepriepustná izolácia s manžetami v miestach prestupov
  • strecha nemá žiadne prevetrávanie
  • latovanie konštrukcie, ako podklad pre plechovú krytinu, v miestach klincovania,  vytvára miesta pre kondenzáciu vodnej pary

 Galéria rekonštrukcie

Ako sa vyhnúť takejto rekonštrukcii a ako ju realizovať?

Najmä je potrebné použiť správneho projektanta, správnu realizačnú firmu a samozrejme mať aj osvieteného investor.  Ak si investor nedá povedať, zbytočne tu budeme nariekať o chybách, ktoré konštrukcia má. Odporúčam použiť náradie vhodné na tieto typy konštrukcií.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *