Nesprávne zrealizovaný balkón

Nasledujúcimi obrázkami by sme radi poukázali na nesprávne zrealizovaný balkón na objekte polyfunkčného domu v Krušetnici na Orave.

Dlažba je zrealizovaná tak, že presah cez balkón je nedostatočný, a to spôsobuje, že dažďová voda steká po jeho zvislej časti. Chýbajúci nadokenný odkvapový profil č. 3794 spôsobuje to, že voda ďalej postupuje po spodnej časti balkóna. To vplyvom času spôsobuje degradáciu omietky, stratu farby, a tým vznikajúce nežiadúce farebné mapy.

Korózia balkónového profilu

Ďalším  problémom býva použitie nesprávneho odkvapového profilu. Tou najhoršou chybou je, keď sa použije klampiarsky prvok z oceľového pozinkovaného plechu a ešte v kombinácii s nesprávnym sanitárnym transparentným silikónom. Na obrázku je vidieť začínajúcu oxidáciu plechu vplyvom vonkajšej vlhkosti. Je to polčas rozpadu uvedeného prvky. A to nehovoríme estetickej funkcii tohto detailu. Vyvarujte sa mu. Odporúčame použitie balkónového profilu, ktorý je optimálnym riešením.

 

 

ukážka1 - Nesprávne zrealizovaný balkón

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ukážka2 - Nesprávne zrealizovaný balkón

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Riešením je použitie doleuvedeného hliníkového profilu, ako ukončenie dlažby na povrchu balkóna. Zo spodnej časti balkóna je potrebne zabudovať odkvapový profil č. 3794.

Ako vidíte je nevyhnutné použitie špecifických profilov na zatepľovanie. V tomto prípade je to odkvapový profil 

Zabráni vzlínaniu vodu a zabezpečí odkvapnutie presne na vonkajšej spodnej balkónovej hrane. Nevznikú tak mapy, ktoré sú viditeľné na doleuvedených miestach.

Nechajte si od nás poradiť!

 

 

 

Balkónový profil hliníkový

Balkónový profil hliníkový
Balkónový profil hliníkový

Odkvapový profil č. 3794

Odkvapový profil č 3794
Odkvapový profil č 3794
Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *