Parotesné spoje pri montáži sadrokartónu

Príprava na montáž sadrokartónu

Parotesné spoje sú pri montáži sadrokartónu veľmi dôležité najmä preto, aby ste zabránili únikom tepla. Pod podkladný rošt, ktorý je buď drevený alebo z CW profilov, je potrebné použiť podkladné penové obojstranné pásky. Všetky prestupy poškodené skrutkami zabezpečia ochranu pred možnou difúziu vodných pár práve v týchto miestach. Jednotlivé spoje parozábrany je potrebné spájať páskami na to vhodnými. Neodporúčame hliníkové pásky, keďže na nich býva zvyčajne veľmi malá vrstva lepidla. Vhodné sú zelené alebo žlté silne pásky so silne lepivým účinkom. Práve na týchto detailoch by ste nemali šetriť.

Príklad nesprávnej realizácie

Príklad nesprávnej realizácie je dokumentovaný na podhľade v objekte so sedlovou strechou. Parozábrana bola prilepená len lokálne a vôbec nie po celej dĺžke kvalitnou páskou. Parotesné spoje boli lepené hliníkovou páskou a vzniklo množstvo dier v parozábrane pod dreveným laťovaním. Práve tieto diery je potrebné dobre ošetriť, keďže na tomto mieste vzniká riziko kondenzácie vodných pár, čo zapríčiní navlhnutie tepelnej izolácie.

Príklad správnej realizácie

Na správnu realizáciu parotesných spojov odporúčame použiť zelené, alebo žlté silne lepivé pásky. Všetky detaily správnej realizácie sú zobrazené v jednom obrázku z reálneho projektu v praxi a v dvoch ilustračných obrázkoch.

 

Dôkladné zabezpečenie a správne ošetrenie parotesných spojov, Vám môže v budúcnosti predísť viacerým komplikáciám, preto Vám odporúčame zvoliť správny postup realizácie. Ak máte akékoľvek otázky, neváhajte nás kontaktovať a my Vám radi poradíme.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *