Kotvy polystyrénu a izolačné tanieriky

Námraza v miestach použitých kotiev polystyrénu

Kotvy, ktorým sa upevňuje polystyrén na fasádu sú svojim spôsobom tepelným mostom. Viditeľné je to najmä v prechodných mesiacoch, kedy práve v miestach kotiev na fasáde kondenzuje voda. Vplyvom viacerých zmrazovacích cyklov sa práve v týchto miestach zmení farba fasády a pôsobí to rušivo. Odporúčame Vám použiť kotvy s už nakašírovaným 2 cm tanierikom. Ich montáž je jednoduchá pomocou frézky od výrobcu kotiev. Toto riešenie je ekonomické. V stavebninách Vám radi poradia.

kotvy_eps_slsp-2V nasledujúcej galérii je vidieť práve nedostatky z realizácie, ktoré sú viditeľné až po určitom čase a odovzdaní stavby. Je potrebné, aby sa takýmto chybám predchádzalo, preto aj vznikol tento článok. Nechajte si na stavebninách poradiť a vyvarujte sa takejto chybe.

 

Týmto nežiadúcim prvkom sa dá zabrániť aj tak, že tepelnú izoláciu budete lepiť a to akým spôsobom je už na vás. Najpoužívanejším spôsobom je lepenie pomocou pu peny. Získate tým úsporu kotiev a vylúčite tým aj miesta, kde by mohla vzniknúť nežiadúce tepelné mosty. Tie sú práve v miestach kotiev. Ak sa už rozhodnete kotvy, odporúčam použiť pomôcku na vykružovanie, ktorá je v podstate rezačka polystyrénu s prípravkom na vykružovanie.

Kontaktujte nás a radi Vám vypracujeme ponuku.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *