Strechy kostolov

Strechy kostolov sú veľmi špecifickou oblasťou klampiarstva. Tieto strechy a objekty sú väčšinou dominantou a sú nielen výzvou pre každého klampiara, ale sú aj pýchou obce prípadne štvrte mesta.

Spojením remesla a vôle zachovať pôvodný tvar strechy a jednotlivých detailov, je v dnešnej dobe potrebné sledovať a dodržiavať.  Priemyselná výstavba a tlak na rýchlu výstavbu tak vytláča takýto typ stavieb a koniec koncov, prispieva aj k zániku tradičných remesiel. A práve na týchto objektoch je možné vrátiť remeslu svoj priestor.

Väčšinou sa strechy rekonštruujú podľa finančných možností spoločenstva a podľa toho je aj vybratá krytina. Bez ohľadu na uvedený typ materiálu ako je napríklad oceľový plech, meď, hliník prípadne titán zinok, bude prínosné ak takéto stavby budú rekonštruovať klampiari a pokrývači so značnými skúsenosťami a preukázateľnými referenciami.

Mnohé postupy už súčasní klampiari ani nepoužívajú, keďže sa nejedná o štandardné, súčasné postupy pokrývačské postup. Medzi postupy, ktoré sa dnes už nepoužívajú patri najmä:

Zopár takýchto striech nájdete v galérii v článku, ale taktiež aj na našich sociálnych sieťach. Týmto článkom sa Vám snažíme sprostredkovať a ponúknuť pohľad na aspoň niekoľko zrekonštruovaných striech.

 

 

Pošlite nám Vaše referencie, radi ich uverejníme na našom facebooku alebo blogu.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *