Tieňová špára po obvode dverí s oceľovou zárubňou

Pri použití oceľových zárubní býva problém s údržbou a to najmä pri maľovaní omietok a a aj zárubní. Dá sa tomu zabrániť použitím ukončovacieho profilu s tieňovou špárou, ktorý pekne ohraničí zárubňu a tým pádom bude aj maľovanie jednoduchšie. Je potrebné o tom hovoriť s realátorom omietok, aby si tieto profily zabezpečil a to najlepšie u nás.

Je možné použiť profil oceľový, ktorý je možné natrieť ľubovoľnou farbou. Ideálne použitie je pri rekonštrukciách objektov prípadne je to možné použiť pri každom použití oceľovej zárubne.

Pozrite si podobný detail pri použití sadrokartónu pri súčasnom použití drevenej obložkovej zárubne . Pri tomto riešení je potrebná vysoká presnosť, keďže a jedná o stolársky prvok, ktorý má vyššiu presnosť ako práce pri realizácii hrubej stavby. Jedná sa o riešenie, ktoré sa dá skombinovať aj pri zapustení soklov do omietky.

Skryté zárubne sa štandardne realizujú tak, že pri realizácii hrubej stavby je do stavebného otvoru potrebné osadiť kontra zárubňu z kovového profilu. Po dokončení všetkých stavebných prác a malieb sa do tohto profilu osadí skrytá zárubňa. Pri realizácii interiérov sa často stáva, že uvedené riešenie z dôvodu neosadenej kontra zárubne, nie je možné realizovať. Naše riešenie pri použití profilu určeného na vytvorenie tieňovej špáry to umožňuje. Je potrebné omietku, respektíve sadrokartón ukončiť v miestach, kde pôjde obložková zárubňa. Do vytvoreného rámu sa osadí obložková zárubňa, a tá umožní, že obrys zárubne bude v jednej rovine s obrysom steny.

 

Odporúčame Vám použiť nasledovné profily

Ozvite sa nám cez naše komunikačné kanály a radi Vám pomôžeme. Prikladám fotogalériu zárubní, ktorá je bežná všade tam, kde neboli zohľadnené naše pripomienky a nápady. Najčastejšou chybou  je:

  • praskanie omietky po obvode zárubne
  • znečistenie zárubne omietkou
  • praskliny v omietke a farbe po obvode zárubne

 

 

 

 

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *