Ukončovací profil pri oplechovaní

Mnohí realizátori fasád nepoužívajú ukončovací profil pri oplechovaní. Príčin je viacero.  a preto určitie aj vyy máte skúsenosti s problematickým napojením oplechovania k silikátovej omietke. Zvyčajne sa spoj medzi oplechovaním a omietkou vyplní tmelom, ale časom tento spoj praskne a umožňuje zatekaniu vody počas prudkých dažďov.

Použite Ukončovací profil pri oplechovaní č. 3749. Zabezpečí vodotesný spoj, ktorý je schopný odolávať pohybom oplechovania. Pre realizačnú firmu je hlavnou výhodou to, že sa použitím tohto profilu vylučujú prípadné reklamácie v týchto miestach na streche.

 

 

ukážka1 - Ukončovací profil pri oplechovaní č 3749

 

 

 

Nesprávna realizácia napojenia oplechovania k silikátovej omietke

Napojenie fasády k oplechovaniu
Napojenie fasády k oplechovaniu s použitím silikónu. Tu vidíte ten rozdiel, keď nepoužijete ukončovací profil pri oplechovaní.

 

Keby sa tento profil použil, praskliny na strieške na fasáde by nevznikli!
Chyby vznikli pri nesprávnom napojení fasády k oplechovaniu

Ďalšou kapitolou je oplechovanie pri komíne. Tam sa to rieši rôzne. Faktom je, že krov pracuje a pri komíne je potrebné ošetriť prípadne zatekanie v oblasti oplechovania. Tam to väčšina klampiarov rieši len použitím oplechovania a transparentného tmelu. Toto riešenie je vhodné len na dobu životnosti silikónu. A to je veľmi málo. Použitím ukončovacieho profilu pri oplechovaní si zabezpečíte garanciu vodotesnosti v tomto spoji minimálne po celú dobu životnosti stavebného diela. Nehcajte sa preto inšpirovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *