Zateplenie podkrovia PIR panelmi alebo striekanou izoláciou

Zateplenie podkrovia vhodné pri aplikácii vaty alebo striekanej PUR, PIR alebo inej tepelnej izolácie

V tomto článku Vám chceme v jednoduchosti vysvetliť postupnosť krokov, ktoré je potrebné vykonať pre zateplenie podkrovia použitím L a HUT profilov. Podstata takéhoto spôsobu zateplenia je v L profile PROTEKTOR, ktorý sa kotví pozdĺžne na krovy z interiéru. Vy sami si určíte osadenie od krokiev, čo určuje použitie izolačných dosiek. Po upevnení týchto profilov sa nalepí pomocou obojstrannej lepiacej pásky parozábrana. Kto chce zabezpečiť 100 % tesnenie, môže do drážky v L profile vložiť butyl kaučukový pásik. Ďalším krokom je upevnenie HUT profilov, ktoré sa kotvia naprieč krokvám v rozmedzí 60 cm. Takto vytvoríte raster, aby ste následne mohli kotviť sadrokartónové dosky.

Použitím L a HUT profilu získate stabilnú konštrukciu, ktorá odoláva pohybom dreveného krovu. Tým získate garanciu, že Vám nevzniknú nežiaduce praskliny v sadrokartóne. Toto riešenie je vhodné najmä pri rekonštrukciách, kde už nie je možné zväčšiť hrúbku tepelnej izolácie. Toto riešenie je veľmi vhodné aj pri striekanej izolácii prípadne použití PIR  panelov.

V prípade, že vo Vašom projekte budete riešiť zateplenie podkrovia,, nechajte sa inšpirovať a v prípade akýkoľvek otázok nás kontaktujte.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *