Aký typ vetracej mriežky je najvhodnejšie použiť

hlinikova vetrtacia mriezka

Určite ste nad tým premýšľali, keď ste plánovali realizáciu Vašej strechy, aké vetracie mriežky použiť.  Je prirodzené, že každý chce pri stavbe alebo rekonštrukcii strechy ušetriť. V takom prípade príde aj na rad výber vetracích mriežok. Mnohí pokrývači majú skúsenosti s tým, že vetracie mriežky poškodia hlodavce a tak vniknú do priestoru strechy. A to je aj hlavným argumentom, prečo použiť na streche hliníkové vetracie mriežky. Tie sú vyrábané  v prírodnom hliníku, ale aj v obojstrannom farebnom prevedení v kombinácii červená-čierna a hnedá-biela. Výhodou je hranaté dierovanie, ktoré zabezpečuje dostatočné prevetrávanie strechy, a vďaka úzkym dieram sa zabráni vzniknutiu škodcov a hmyzu do priestoru strechy. 

Podľa DIN 4308 časť 3 (nemecká norma na strechy) pri dĺžke strechy 10m nesmie byť prevetrávanie nižšie ako 200 cm2/bm. V našich podmienkach to znamená, že výška kontralaty by mala byť minimálne 6 cm. Bežne sa síce používajú kontralaty výšky 5 cm, ale to nie je až také veľké pochybenie.

Viac informácií o cenách nájdete priamo v našom e-shope

Z hliníkových mriežok je možné urobiť aj L – PROFIL. Tým zabezpečíte, že mriežka je po celej dĺžke stabilná a nebude sa vlniť. Má to najmä estetickú výhodu. Ak ju ale zabudujete do strechy podľa doleuvedeného obrázka, zväčšíte prevetrávací otvor, získate väčšiu prevetrávaciu plochu odvetrávaného priestoru. Veľmi to oceníte najmä v  lete, keď je potrebné strechu o to viac odvetrávať.

Podľa DIN 4308 časť 3 (nemecká norma na strechy) pri dĺžke strechy 10m nesmie byť prevetrávanie nižšie ako 200 cm2/bm.

Podľa DIN 4308 časť 3 (nemecká norma na strechy) pri dĺžke strechy 10m nesmie byť prevetrávanie nižšie ako 200 cm2/bm.

Nezabúdajte, že výhodou hliníkových mriežok je hranaté dierovanie, ktoré zabezpečuje dostatočné prevetrávanie strechy, a vďaka úzkym dieram sa zabráni vzniknutiu škodcov a hmyzu do priestoru strechy. 

Viac informácií o cenách nájdete priamo v našom e-shope

rozdiel dierkovania

Viac infomrácií o cenách nájdete priamo v našom e-shope

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *