Fasáda z alucobond dosiek umožní použiť kreatívne prvky

alucobond

V poslednom období, architekti s veľkou obľubou využívajú veľkú variabilitu dosiek z alucobondu na fasádach objektov. Fasáda z alucobond dosiek umožní použiť rôzne kreatívne prvky, čo si môžete pozrieť v našej galérii. Vznikla pozorovananím novostavieb v našom okolí, čo len potvrdzuje to, že práve tieto fasády majú veľký potenciál najmä v oblasti polyfunkčných stavieb.

Dosky sa vyrábajú na každú stavbu samostatne a preto je možné vyrobiť akékoľvek kazety. Závisí už len od fantázie architekta a technologického vybavenia realizátora fasády. Tam je totiž potrebná presná technológia na výrobu jednotlivých kaziet a tie sa zvyčajne už vyrábajú iba vďaka CNC technológii. Jednotlivé kazety je možné kotviť na podkladný rošt pomocou predfrézovaných uchytení, alebo prípadne pomocou systémových uchytení na omega profil. My preveruje práve toto kotvenie, pretože tu vidíme mnoho výhod. Jedná sa najmä o úsporu času pri montáži fasády.

kotvenie-alucobond-kaziet-na-omega-profil-s-uchytenim
Kotvenie alucobond kaziet na omega profil s uchytením

Postup ako frézovať, ako skladovať ALUCOBOND, nájdete priamo na stránke výrobcu na tomto odkaze. Formátovanie je možné vďaka veľkoformátovému CNC  zariadeniu alebo aj pomocou zapúšťacej píly od FESTOOL alebo iného výrobcu. Spôsobov aj od FESTOOL je viacero a to napríklad frézovanie hornou frézou. V každom prípade s narastajúcim objemom zákaziek, budete viac premýšľať nad CNC veľkoformátovacím zariadením. V dnešnej dobe je efektivita a minimalizovanie pracovníkov vo výrobe veľkým trendom, ktorému sa ani vy nevyhnete.

Aj napriek tomu Vám ukážeme krátke video, kde uvidíte spôsob, ako frézovať pomocou píly FESTOOL prípadne hornou frézou.

Fasáda z alucobond dosiek sa v súčasnosti považuje za jedno z najmodernejších riešení, preto nás neváhajte kontaktovať mailom, alebo telefonicky a radi Vám odpovieme na vaše otázky.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *