Podbitie strechy svojpomocne

Podbitie z PVC dosiek

Často sa stretávate s tým, že pri realizácii rodinného domu sa pri stavbe rodinného domu urobí strecha a až následnej sa pán domáci rozhodne, ako zrealizuje podbitie strechy prípadne rímsu. Preto by sme týmto príspevkom chceli malým staviteľom túto situáciu uľahčiť a dať im zopár rád, podľa ktorých by sa rozhodli. Z nášho pohľadu je dôležitá rýchlosť realizácie a následná aj prípadná svopojpomocná montáž. Pri týchto konštrukciách by to bolo možné a zvládol by to aj menej zručný remeselník.

Máme pre Vás riešenie:

  • Podbitie strechy doskami z PVC dosiek v dekore RENOLIT
  • Použitie HPL dosiek v rôznych dekoroch
  • Rímsa vytvorená z pohľadových cementovláknitých dosiek v dekore SHERA

Podbitie z PVC dosiek

Podbitie dosiek z PVC je výhoda, že sú ľahké, cenovo výhodné a montážu na drevený rošt ich zvládne namontovať skoro každý. Hlavným problémom môžu byť predsudky, keďže PVC nemá dobrú povesť, najmä čo sa týka UV stability. Tu môžeme byť optimisti, keďže kvalita týchto opláštení je už veľmi vysoká a je len na Vás na aký objekt ich použijete.

Použitie HPL dosiek

Výhodou použitia HPL dosiek je, že sú bezúdržbové a dokážu dobre vyniknúť v kombinácii použitia týchto dosiek aj na fasáde. Tu porebná skúsesnosť a na tieto dosky treba mať naštudované poriadne spôsoby montáže. Nie je to nič zložité, ale treba sa do toho pustiť až vtedy, keď máte istotu, že viete všetko potrebné o montáži. Tu sa musíte informovať najmä u distribútorov tých produktov (TRESPA/FUNDERMAX).

Rímsa vytvorená z pohľadových cementovláknitých dosiek v dekore SHERA

Tento spôsob je veľmi vhodný, pretože tieto dosky môžete aj ako dekoračné plochy v rámci fasády. To môže vyplniť fajn voľba, ktorá by sa určite páčila aj susedom.

Veľmi dobrý riešením je aj použitie falcovaného plechu. Všetko záleži len od Vás.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *