Podkrovie s priznanými klieštinami

Podkrovie s priznanými klieštinami

Menší rodinný domček v Blatnici je postavený z tvárnic ytong a strop je tvorený z drevených trámov so záklopom. Podkrovie s priznanými klieštinami bolo vytvorené na základe požiadavky zákazníka a vzniklo  napojením priznaných trámov z prízemia na sadrokartónové plochy.

V podkroví bolo požadované priznať nosné prvky krovu v podobe priečnych klieštin. Tento detail montážnici sadrokartónu nemajú v obľube, pretože vyžaduje množstvo rezov a vymeriavania pri kotvení sadrokartónu. Je to časovo náročné práca a práve preto je potrebné zodpovedne spracovať napojenie klieštin k sadrokartónu. Pri tejto činnosti nastala zhoda investora s montážnikmi a aj napriek vyššej ceny montáže, bol tento detail realizovaný pomocou ukončovacieho profilu od výrobcu PROTEKTOR. Práve vďaka tomuto ukončovaciemu profilu sa podarilo vyhnúť použitiu akrylového tmelu, ktorý sa veľmi často používa, no jeho použitie nepatrí medzi vhodné riešenia.

Ukončovací profil od výrobcu PROTEKTOR vytvoril kvalitný detail napojenia sadrokartónu ku klieštinám a bol nápomocný aj pri následnom maľovaní sadrokartónu bielou farbou. Súčasťou ukončovacieho profilu je aj krycia lišta, ktorá po zrealizovaní a namaľovaní ochráni ohobľované klieštiny.

Podkrovie s priznanými klieštinami – fotodokumentácia.

Veríme, že Vám naše skúsenosti s montážou sadrokartónu môžu byť nápomocné a budeme radi ak nás v prípade akýchkoľvek otázok budete kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

2 Comments on “Podkrovie s priznanými klieštinami”

  1. Dobrý deň p.Pjenčak
    Zaujal nas vas článok ohľadom sadrokartónové stropu medzi tramy,kedze čoskoro riešime to iste a premyslame ako to spraviť správne. Viete mi detailnejšie popísať postup,ako umiestniť a ktore profily(CD,UD,HUT)použiť na trámy ?? Aký je správny postup? Nie je veľmi dobre vidieť na fotkách co konkrétne ste použili a akým spôsobom.
    Za skorú odpoveď Vam vopred Ďakujem.
    S pozdravom Medveová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *