Vetracie pásy a ich výroba pomocou signovačky

Pomocou signovačky môžete perforovať plech a vytvoriť si tak vetracie pásy. Touto aktivitou nemusíte vyrábať len vetracie pásy. Určite každý klampiar nájde množstvo uplatnení použitia týchto signovacích koliesok. Vhodné je taktiež vyrábať štrkové lišty z nerezového plechu, prípadne rôzne ochranné rošty. Je možné vyrobiť nasledovné prvky:

  • vetracie mriežky pri odkvape
  • vetracie profily pri hrebeni, najmä pri systéme CLIP
  • pretvetrávacie profily pri oplechovaní prvkov fasády
  • prevetrávanie komína
  • výroba štrkových líšt z hliníka alebo nerezu

Keď sa vrátime k výrobe vetracieho pásu pri hrebení, tak výroba je jednoduchá.  Na páse plechu šírky 150 cm si stredom vytvoríte dierovanie a to buď v jednom alebo dvoch radoch. Z tohto typu plechu si potom neohýbate požadovaný profil, použiteľný pri hrebeni strechy. Práve do tohto prvku sa potom kotví hrebeňová lišta.

Podobne vyrobíte aj profil pri odkvape, len tam je tvar tohto profilu náročnejší.

Tento nástroj slúži na perforáciu plechu pomocou signovačky – výroba vetracích pásov, dierovanie 18 mm, posúvanie plechu poháňané kľučkou, rovnomerné rozmiestnenie vetracích dier, jednoduchá montáž.

PERFORÁCIA

Aby bola výroba efektívnejšia, neváhajte uvažovať aj o elektrickej signovačke JOUANEL typ SB5VV.

A ako už bolo spomínané Signovačka s dierovacími kolieskami je pripravená urobiť dieru do sveta vetracích pásov. ?☄️? Vyrobte ich pokojne aj z odpadového plechu. ? Spokojnosť a nadšenie – zaručené. ?☺️

 

 

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *