Realizácia debnenia pomocou gagovačky

Realizácia debnenia

Realizujte debnenie Vašej stavby pomocou gagovačky

Využite naše riešenie ako jednoducho zhotovovať debnenie bez použitia kotviacich tyčí. Realizácia debnenia základových pásov, pätiek, prekladov alebo oplotení, môžete použiť objímky slangom nazývané gagovačka. Použitie tohto spôsobu debnenia je veľmi jednoduché, garantuje kvalitné zhotovenie a zabraňuje poškodeniu debnenia pri betonáži. Riešenie je takisto vhodné aj pre tých, ktorí nechcú aby bola viditeľná výstuž v betóne.

Na prvý pohľad ide len o estetická záležitosť, no tento spôsob taktiež zabraňuje vzniku korózie v omietkach. Mnohí stavbári na tento detail zabúdajú, čo vedie k vzniku zbytočných problémov. Gagovačky sú lacné a spratné, čo z nich robí ideálnu možnosť pre každú stavebnú firmu. Realizácia debnenia pomocou gagovačky je vhodná pri týchto prácach:

  • debnenie základov a základových pätiek,
  • debnenie vencov,
  • obšalovanie stropov,
  • debnenie schodov,
  • debnenie pásov,
  • debnenie parapetov.

Postup pri španovaní a oddebňovanie

Španovanie debnenia realizujete pomocou prútov betonárskej ocele Ø 6 mm alebo drôtu priemeru Ø 4 mm. Do debnenia musíte vyvŕtať diery Ø 10 mm. Do dier na obidvoch stranách debnenia vložíte drôt a na jednej strane zafixujete v objímke. Objímka má mechanizmus s ozubením, ktorý ľahkým úderom kladiva upevní drôt v objímke. Na opačnej strane debnenia urobíte to isté, s rozdielom, že objímku zafixujete až po natiahnutí drôtu pomocou španováka. V španováku je tiež ozubený mechanizmus, pomocou ktorého sa drôt natiahne. Do debnenia je taktiež nevyhnutné vložiť latky s dĺžkou hrúbky steny. Iba tak dosiahnete požadovaný tlak v drôte. Pri oddebňovaní sa objímky jednoducho poodopínajú a použijú na ďalšej stavbe. Práve toto je ďalšia veľká výhoda oproti použitiu kotviacich tyčí a matíc pri debnení pomocou doka alebo peri.

Tešíme sa, že Vám naše produkty pomáhajú v realizácií Vašich produktov a budeme radi ak nám o nich dáte vedieť.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *