Montáž sadrokartónu pomocou 12 pomôcok

V tomto článku sme si pre Vás pripravili prehľad 12 pomôcok, ktoré potrebujete na montáž sadrokartónu. Ich využitie Vám prácu so sadrokartónom nie len uľahči, ale taktiež zaručí, že výsledok realizácie bude vizuálne atraktívnejší.

12 pomôcok potrebných pre montáž sadrokartónu

Niekedy je lepšie raz vidieť ako 100 krát počuť. A niekedy je lepšie vidieť  len nejaké video s krátkym popisom a zopár fotiek na vytvorenie si obrazu, aké náradie je potrebné na montáž sadrokartónu. Práve toto náradie Vám pomôže svoju prácu zrealizovať rýchlejšie a profesionálnejšie.

 

1. CORNER FIX
Použitie rohovníkov na sadrokartón je hotová veda. Niekto dáva plastové, niekto dáva pásky a niekto dáva to, čo predpisuje výrobca sadrokartónu. Pomocou pomôcky CORNER FIX osadíte rohovníky bez sponkovania. A to je výhoda.

2. Hladítko so zaoblenými hranami
Práve toto hladítko ocení každý sadrokartonista. Brucho hladítka zabezpečí nanesenie väčšieho množstva stierky, no na druhej strane sú hrany hladítka zaoblené, čo je dôvod, že nevytvárajú ryhy v stierke. Práve to je veľká výhoda pri brúsení.

3. Bit PH2
Nepotrebujete si kupovať profesionálnu skrutkovačku na sadrokartón. Tento bit vám zabezpečí skrutkovanie tak, aby ste skrutku v sadrokartóne neprekrútili.

4. Spájanie CD profilov
Veľmi dobrý tip ako ušetriť pri montáži sadrokartónu na spojovacom materiáli, a taktiež montovať podkonštrukcie pomocou pevnejších spojov. Filozofiou je spájanie CW profilu pomocou klieští ERGO TOP, ktoré svojim ostrým špicom pretlačia do CW profilov dieru a následne sa spolu spoja. Vďaku tomuto riešenie ušetríte nielen skrutky, ale taktiež zaručíte vyššiu pevnosť spoju.

5. Držiak brúsnej mriežky s odsávaním
Novinkou v oblasti brúsenia je držiak brúsnej mriežky s odsávaním, ktorý môžete pripojiť na priemyselný vysávač, čím sa v interiéri zabraňuje tvorbe zbytočného prachu. Túto skutočnosť určite oceníte najmä pri rekonštrukciách v interiéroch. Veľmi dobrou pomôckou sú aj brúsne kocky, ktoré slúžia na brúsenie maľovky, či povrchových vrstiev.

6. Nôž na skosenie hrán
Každý rez sadrokartónu je potrebné následne ošetriť skosením hrany. Na túto prácu je ako stvorený nôž na hrany, ktorý Vám pomôže ušetriť veľmi veľa času.

7. Teleskopické meradlo NEDO
Teleskopickým meradlom si zameriate polohu jednotlivých priečok a profilov potrebných na montáž sadrokartónu.

8. Odvíjač pásky na sadrokartón BANJO TAPER
Výborný pomocník na odvíjanie pásky na sadrokartón. Páskovanie s touto pomôckou nikdy nebolo jednoduchšie. Použitie tohto odvíjača je vhodné na papierovú, ale aj sklotextilnú pásku. Video nájdete sem.

9. Valček NO COAT
Pre utiahnutie pásky do vodorovných a zvislých vnútorných rohov, je vhodné použiť práve tento valček. Vďaka 140 cm rukoväti je možné použiť valček pre výšku stropu do 3,5 m. Montáž je jednoduchá, rýchla a koncový efekt vynikajúci.

10. Uholníky
Vďaka použitiu tohto uholníka je možné vykonať čistý, rovný a elegantný rez pri rezaní sadrokartónu.

11. Nastaviteľné chodúle
Hliníkové nastaviteľné chodúle sú ľahké a praktické. Kĺbové chrániče nôh umožňujú prirodzenú chôdzu, 2 podložky poskytujú lepšie vyváženie a nové remienky s kovovou sponou zabezpečujú lepšie upevnenie. Ponúkajú úsporu času pre všetky výškové práce.

12. Teleskopická podpera
Teleskopická podpera na montáž sadrokartónu 290 cm, ktorá disponuje nosnosťou do 30 kg.

Krátku prezentáciu nájdete aj v doleuvedenom videu.

Ak Vás tento článok zaujal, budeme radi ak nás s vašimi otázkami budete kontaktovať.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *