Montáž a tmelenie sadrokartónu svojpomocne

Montáž a tmelenie sadrokartónu svojpomocne

Pri práci so sadrokartónom je možné nieketoré práce zobrať do svojich rúk a pokúsiť sa ich urobiť svojpomocne. Môže to byť pre neskúsených veľká výzva, ale ak použije základné typy náradia pre montáž sadroartónu, môžu práce zrealizovať kvalitne. Ako som spomínal, je potrebné použiť kvalitné náradie a držať sa potrebných zásad montáže a páskovania sadrokartónu. Okrem náradia nesmieme zabudnúť aj na kvalitné materiály, to platí najmä pri páskovaní a tmelení stien. Práve na tieto práce treba mať tú  remeselnú skúsenosť, ale aj tá pri použití kvalitných tmelov, zrealizujete kvalitnú prácu.

Aké odporúčaš materiály?

Z  našich skúseností odporúčame materiály, ktoré máme aj my v sortimente. Nie je to pravidlo, ale ak nájdete vhodnú náhradu, dodržte aspoň potrebné základné porovnateľné parametre materiálo

Aké potrebujem náradie?

Všetci zdatní a aj menej zdatní remeselníci majú kopec náradia ako špachtle a murárske varechy bežne zakúpené. No pri práci so sadrokartónom a prípadnom celoplošnom tmelení musíte mať ideálne nové hladítka, aby ste všetko potrebné zahladili bez zbytočného opravovania  a prípadne aj zbytočného brúsenia.

Galéria

Zopár fotiek z použitého náradia z montáže montovaného domu v Ivachnovej.

Pozri si aj video!

Prezentácia a popis náradia na sadrokartón je aj v našom krátkom video, kde predvázdam jednoduché a základné použitie náradia priamo na stavbe.

  • Predstavenie náradia  a popis hlavných funkcií jednotlivých typov náradia

  • Použitie náradia na uchýchlenie a zjednodušenie práce

Ak máte otázky, kľudne ich napíšte do komentára. Rád vám zodpoviem.

Zdieľaj tento článok:

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *